بهگزارش روابطعمومی حوزههنری انقلاباسلامی سیستان و بلوچستان، حسنپور اظهار کرد: دو پروژه تاریخ شفاهی توسط دفتر فرهنگ مطالعات پایداری حوزه هنری در رابطه با حضور زائران پاکستانی در سیستان و بلوچستان شروع شده است.
مسئول دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری حوزههنری انقلاباسلامی استان افزود: با توجه به موقعیت جغرافیایی استان و همسایگی با کشور پاکستان، هرساله هزاران زائر برای حضور در پیادهروی اربعین از مرزهای استان از جمله مرز میرجاوه و مرز ریمدان وارد خاک کشور شده و چند روزی مهمان مردم استان سیستان و بلوچستان هستند.
وی ادامه داد: مردم شیعه و سنی این استان، فرصت را غنیمت شمرده و با خدمت به زائران اباعبدالله (ع) نقش خودشان را در این اجتماع عظیم ماندگار میکنند.
حسنپور بیان کرد: دفتر فرهنگ مطالعات پایداری قصد دارد تا به ثبت و ضبط خاطرات مردمی که خدمتگزاری به زوار را بر عهده دارند، بپردازد تا گوشهای از همدلی و ارادت مردم استان را نسبت به اهل بیت (ع) و دوستدارانشان نشان دهد.
وی یادآور شد: گردآوری خاطرات از خدام منطقه بلوچستان و مرکز در شهرهای چابهار، ایرانشهر، نیکشهر، بمپور، زاهدان و میرجاوه با هدف تولید روایتی از همبستگی مسلمانان جهان و خدمتگزاری اقوام و مذاهب مختلف به زائران حسینی و همچنین هویتبخشی ملی و بینالمللی به مردم استان برنامهریزی شده که
پژوهشگران تاریخ شفاهی این واحد در حال گردآوری و ثبت و ضبط آن هستند.
مسئول دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری حوزههنری انقلاباسلامی استان افزود: طرح دیگری که دفتر مطالعات پایداری استان شروع کرده گردآوری خاطرات زائران پاکستانی است که در این طرح زوار پاکستانی که از مرز ریمدان و میرجاوه وارد استان میشوند شناسایی شده، سوژهیابی صورت گرفته و پژوهشگر به ثبت و ضبط خاطرات آنها میپردازد.
وی گفت: با توجه به استراتژیک بودن موضوع، قرار است خاطرات زائران پاکستانی، به دو زبان اردو و فارسی در یک کتاب چاپ شود.
حسن پور اذعان کرد: دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری قصد دارد که برنامهای را با عنوان شب خاطره شرف میزبانی برگزار کند تا خادمینی که امسال توفیق خدمت به زائران پاکستانی اربعین داشتند گرد هم جمع شده و به بیان خاطره در این باره بپردازند.
وی خاطرنشان کرد: این برنامه با هدف بیان ایثار و نقشآفرینی مردم استان در خدمترسانی به زائران پاکستانی اربعین حسینی برگزار میشود.