داور بخش پوستر و پرچم یازدهمین سوگواره هنر عاشورایی:

به دنبال آثاری خلاق و تأثیرگذار هستیم

به دنبال آثاری خلاق و تأثیرگذار هستیم
سید حسن موسی‌زاده با اشاره به آنکه آثار خلاق، پیشرو و خاص، معمولا در رویدادهایی مانند سوگواره‌ها و جشنواره‌ها بوجود می‌آید یادآور شد: از این رو، داوری و قضاوت نیز درخصوص ایده‌های خلاق متمرکز می‌شود. آثار خلاق، تاثیرگذار هستند و به نگاه مخاطب و حتی مسیر یک گرایش و هنر جهت می‌دهند.
سه‌شنبه ۲۸ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۱
کد خبر :  ۱۹۵۶۳

 

سید حسن موسی‌زاده با اشاره به آنکه آثار خلاق، پیشرو و خاص، معمولا در رویدادهایی مانند سوگواره‌ها و جشنواره‌ها بوجود می‌آید یادآور شد: از این رو، داوری و قضاوت نیز درخصوص ایده‌های خلاق متمرکز می‌شود. آثار خلاق، تاثیرگذار هستند و به نگاه مخاطب و حتی مسیر یک گرایش و هنر جهت می‌دهند.

سید حسن موسی‌زاده؛ به عنوان یکی از داوران بخش پوستر و پرچم یازدهمین سوگواره هنر عاشورایی معرفی شده است. او با اعتقاد به آنکه هر موضوع دارای عناصر و المان‌های خاص خود است اذعان داشت: هر داور از یک زاویه خاص به آثار ارسالی نگاه می‌کند و در واقع ترکیب داوران با نگاه‌های متفاوت سبب می شود تا آثار هنری از زوایای مختلف مورد بررسی قرار گیرند. در نهایت نیز شاهد یک جمع‌بندی از نظر داوران خواهیم بود. در این میان، هر داور با توجه به تجربه‌ای که دارد، با نگاهی متفاوت به آثار ارسالی می نگرد و آنرا بررسی می‌کند.

موسی زاده با اشاره به آنکه در داوری  آثار حوزه تجسمی چند فاکتور مد نظر قرار می‌گیرد گفت: از جمله این فاکتورها می‌توان به دارا بودن ایده‌ای نو اشاره کرد. ایده نو نسبت به کارهایی که تاکنون در آن حوزه انجام شده و نسبت به  کارهایی که در سوگواره هنر عاشورایی دیده شده‌است مد نظر قرار می‌گیرد.

او ادامه داد: بررسی از نظر اجرای موفق و متناسب با ایده نیز از دیگر فاکتورهایی است که به عنوان داور، مد نظر قرار می‌دهم. در عین حال هماهنگی و ارتباطی که طراح توانسته با اهداف سوگواره برقرار کند نیز مد نظر است؛ چراکه سوگواره دارای اهدافی است و بر اساس موضوعاتی که ارائه می‌دهد، در صدد دستیابی به اهداف خود است از این رو آثار ارائه شده به سوگواره هنر عاشورایی باید همسو با اهداف و موضوعات مطرح شده خلق شوند.

داور بخش پوستر و پرچم یازدهین سوگواره هنر عاشورایی ادامه داد: هنگامی که از ایده نو سخن به میان می‌آید به این معناست که یک طراح جوان چگونه توانسته از نمادها و عناصر تکراری که در حوزه هنر عاشورایی شاهد هستیم، استفاده کند و تا چه اندازه سعی کرده‌است، برخوردی جدید با این نمادها داشته باشد و یا ایده جدیدی در موضوعی که بی‌نهایت از آن استفاده شده و کار شده تولید کند.

موسی زاده برگزاری سوگواره هنر عاشورایی را بهانه‌ای برای دیده شدن آثار خلاق و تازه عنوان کرد و گفت: معمولا در کارهای سفارشی شاهد بروز و تولید آثار خلاق با ایده‌های نو نیستیم، چراکه در بیشتر مواقع نظر سفارش دهنده بر ایده هنرمند غلبه می‌کند و بیش از آنکه اثری نوآورانه خلق شود، اثری کاربردی تولید می‌شود. آثار خلاق، پیشرو خاص، معمولا در رویدادهایی مانند سوگواره‌ها و جشنواره‌ها بوجود می‌آید از این رو، داوری و قضاوت نیز درخصوص ایده‌های خلاق متمرکز می‌شود.

این گرافیست معتقد است: آثار خلاق، تاثیرگذار هستند و به نگاه مخاطب و حتی مسیر یک گرایش و هنر جهت می‌دهند.

داور بخش پوستر و پرچم یازدهین سوگواره هنر عاشورایی خاطرنشان کرد: البته نمی‌توان انتظار داشت که فقط شرکت کنندگان خلاق باشند بلکه باید این انتظار را از برگزار کنندگان رویدادهای تجسمی نیز داشته باشیم. این درحالی است که به نظر من، برگزار کنندگان رویدادهای تجسمی، خلاقیت‌هایی که باید داشته باشند را دیگر ندارند. برگزار کننده عادت کرده‌است، هر سال رویدادی را به صورت روتین برگزار کند و این سبب شده تا رویدادهای ما کلیشه‌ای شود. این درحالی است که نیاز است تا هر چند سال یک بار شاهد تغییرات و رویکردی جدید با اعلانی جدید، مراسمی با شکوه و... در حوزه رویدادهای هنرهای تجسمی باشیم. امید است در این خصوص فکر شود و شاهد برگزاری سوگواره هنرهای عاشورایی متفاوت از سالهای گذشته باشیم. ما نیازمند نوآوری هستیم. با کلیشه‌ای شدن رویدادهای هنرهای تجسمی، هر اندازه هم که برگزاری آن رویداد خوب و نیکو باشد، باز هم دچار روزمرگی خواهد شد.

سید حسن موسی‌زاده متولد 1351 و فارغ‌التحصیل رشته گرافیک از دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران است. طراح برگزیده اولین نمایشگاه حروف نگاری اسماءالحسنی از طرف موزه هنرهای معاصرتهران و بورس مطالعاتی پاریس، دبیری سوگواره پوسترهای عاشورایی و داوری جشنواره‌ها و بینال‌های هنری از جمله موفقیت‌هایی است که در کارنامه او به چشم می‌خورد.

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر