رئیس حوزه هنری:

برای رشد هنر انقلاب باید نرم‌افزارمان را ارتقاء دهیم/ امکانات در اختیار هسته‌های جدید در استان‌ها قرار می‌گیرد

برای رشد هنر انقلاب باید نرم‌افزارمان را ارتقاء دهیم/ امکانات در اختیار هسته‌های جدید در استان‌ها قرار می‌گیرد
محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری از الگوی تحولی که حوزه هنری قم بر اساس آن تلاش دارد روند تولیدات را با نیروهایی که خود تربیت کرده‌است پیش ببرد، استقبال و تقدیر کرد.
چهارشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۴
کد خبر :  ۱۳۷۵۴۹

به گزارش روابط عمومی حوزه هنری استان قم، ‌محمد مهدی دادمان در جمع کارکنان حوزه هنری قم با اشاره به اهمیت پرورش هنرمند به مشخصه‌های بستر رشد هنرمندان اشاره کرد و گفت: «وقتی درباره الگوی تحول در استان‌ها صحبت می‌شد یکی از مدل‌هایی که مورد توجه بود زحمت خوب و رو به جلویی بود که همکاران در قم کشیدند. الگویی که اینجا پیش رفته بر اساس این فرض است که حوزه هنری باید بستر رشد هنر انقلاب باشد.»

 

وی افزود: «وقتی می‌گوییم می‌خواهیم بستر خوبی برای رشد هنر انقلاب ایجاد کنیم، از یک فضای جمعی یا فضایی که زندگی جمعی در آن رقم می‌خورد صحبت می‌کنیم. فضایی که در دل آن، هم‌زمان با رشد هنرمند ایده‌های هنری هم رشد می‌کند. در غیر این صورت تبدیل می‌شویم به آموزشگاهی پیشرفته. البته تربیت نیرو کار بدی نیست اما به صرف تربیت نیرو، هنر انقلاب رشد نمی‌کند. برای رشد هنر انقلاب باید نرم‌افزارمان را ارتقاء بدهیم. باید هم‌زمان با پرورش هنرمند، ایده‌ها رشد کنند. در دل پروش ایده‌ها و انجام کار و در دل اقدام و عمل است که نیرو رشد می‌کند. لذا در این مسیر از مضمون نباید غافل شویم.»

 

رئیس حوزه هنری خاطرنشان کرد: «ایده هنری خوب ساختنی نیست. بلکه درون انسان‌ها اتفاق می‌افتد. باید ترکیبی از فرم‌های هنری و مضامینی‌ ایجاد شود که هنرمند می‌خواهد به آن متعهد باشد و دغدغه عَرضه‌اش را دارد. ایده اینجاست که شکل می‌گیرد؛ از ترکیب مضمون و فرم. بنابراین هر فضایی که شکل می‌گیرد باید فضایی آکنده از مضمون باشد. منظورم این نیست که از الگوی شکست خورده سفارش دادن اثر هنری استفاده  کنیم. منظور این نیست که الگوهای یادگیری که در ادبیات و داستان‌نویسی استفاده می‌شود را کنار بگذاریم یا در محفل شعرمان سراغ شعر عاشقانه نرویم. اما اگر فضای پرورش را تهی از مضمون کنیم ممکن است به سمت محیطی که در آن متخصصین را ورز می‌دهیم بلغزیم و فقط از جنبه تخصص فربه ‌شویم.»

 

 

رئیس حوزه هنری در ادامه به شکل‌گیری ایده اشاره کرد و یادآور شد: «حوزه هنری از ابتدا بستر و کارگاهی برای خلق ایده‌ها بوده و در کنار این خلق ایده، آدم‌ها هم رشد کرده‌اند. این ایده‌ها را در رفت و برگشت‌های فرمی نمی‌توان پیدا کرد.‌ این ایده‌ها را در فضاهای محتوایی هم نمی‌شود پیدا کرد چون در این فضاها مقاله‌نویس تربیت خواهیم کرد نه هنرمند. محیطی می‌تواند بستر رشد هنر انقلاب باشد که هنرمند را در شرایطی اشراقی از ترکیب فرم و مضمون قرار دهد و به خلق جدیدی منجر شود.»

 

وی افزود: «یکی از الویت‌های معاونت راهبری استان‌ها مدون کردن تجربه‌های منحصر به‌فرد بسترسازی رشد هنر انقلاب باشد. الگویی که مثلا در قم پیش رفته الگوی جدید و منحصر به فردی است. البته که این الگوها مجموعه‌ای از نقاط قوت و ضعف است و در مرحله بعد باید بررسی شود. ایده کلانی که برای مراکز استانی پیگیری می‌شود و بر آن تاکید داریم این است که حوزه هنری هر استان باید پیشران هنر انقلاب در استان باشد که این منظور ‌ممکن است با الگوهای مختلفی حاصل شود. چنانچه ما در قم می‌بینیم برای پیشبرد این منظور و با تمرکز بر یک مزیت نسبی و متناسب با زیست‌بوم هنرپرور قم ایده‌ای خلق شده که حوزه هنری را با دست خالی پیشران کرده‌است. امروز در این استان بعضی رشته‌ها و واحدهای هنری جریان‌ساز و محل تقاطع جریان‌های هنری منتسب به انقلاب هستند. خوشبختانه اتفاق‌های خوبی هم در حال رخ دادن است، با سبک و الگوی جدیدی در اداره امور، امکانات در اختیار هسته‌های تاثیرگذاری که در استان‌ها شکل می‌گیرد قرار خواهد گرفت.»

ارسال نظر