به گزارش روابط عمومی حوزه هنری استان قم، علیاصغر عزتیپاک، در نشست تخصصی داستان عاشورایی از سلسله نشست های پنجمین سوگواره ملی روضه های داستانی که در حوزه هنری انقلاب اسلامی خوزستان برگزار شد، واقعه عاشورا را، حماسه ای مهم و هویتساز عنوان و تصریح کرد: به رغم محتوای بسیار غنی که در واقعه عاشورا نهفته است در عرصه داستان نتوانستیم از آن بهره مند شویم و این موضوع همیشه با انفعال از طرف ما همراه بوده است؛ این در حالی است که آثار فراوانی در جهان مسیحیت درباره به صلیب کشیده شدن حضرت مسیح(ع) نوشته و ساخته شدهاند.
وی افزود: وقتی این آثار را با محتوای تولید شده درباره عاشورا مقایسه میکنیم، میبینیم که آنها آثاری ساخته و دنیا را با آن پُر کردهاند، اما درباره عاشورا این اتفاق نیفتاده است گویا ما هنوز آنگونه که باید به واقعه نزدیک نشده و عظمت آن را درک نکردهایم.
دبیر علمی پنجمین سوگواره ملی روضههای داستانی با اشاره به شخصیتهای عاشورایی و ظرفیت این واقعه در پرداختن به روابط انسانها گفت: ما باید شخصیتهای عاشورا را به جهان خود دعوت کنیم و قصه خود را بسازیم.
وی همچنین با بیان اینکه وجهه الهامبخشی عاشورا مرزها را درنوردیده و بسیار فراگیر شده است، اظهار کرد: لازم است تأثیر واقعه عاشورا بر انسانهای مختلف از ادیان و مذاهب گوناگون مورد توجه قرار گیرد و به آن پرداخته شود.
به گفتهی وی، داستانها و روایتها، موجب ماندگاری وقایع مهم میشوند و اثرگذاری آنها را پُررنگ میکنند. تطبیق زمانه قیام عاشورا با زمانه کنونی، از موضوعاتی است که میتواند مورد توجه نویسندگان آگاه قرار بگیرد.
دبیر علمی پنجمین سوگواره ملی روضههای داستانی افزود: در حال حاضر فاجعه انسانی در غزه، در جلوی چشم همگان رخ میدهد اما کسی واکنش خاصی به آن ندارند و این میتواند از مواردی باشد که مورد توجه نویسندگان قرار بگیرد.
عزتیپاک با تاکید بر اینکه باید برای بالا بردن کیفیت آثار تدبیری اتخاذ کنیم، افزود: کارگاهها و نشستهای تخصصی باید برگزار شود تا مباحث تبیین شود و نویسندگان بتوانند در این مسیر درستتر قدم بردارند.
پنجمین سوگواره ملی روضه های داستانی به همت آفرینشهای ادبی حوزه هنری قم برگزار میشود و این نشست از سلسله نشست های این سوگواره است. استان های اصفهان، یزد و قم نیز به زودی میزبان نشستهای تخصصی این سوگواره خواهند بود.