سید سعید هاشمی در عصرانه داستان بیان کرد:

رمان «بچه‌های کوچه شهناز» خانواده ایرانی را به خوبی ترسیم شده است

رمان «بچه‌های کوچه شهناز» خانواده ایرانی را به خوبی ترسیم شده است
رمان «بچه‌های کوچه شهناز» با حضور «علی باباجانی» نویسنده اثر و «سید سعید هاشمی» منتقد ادبی در سالن مهر حوزه هنری قم معرفی، بررسی و نقد شد.
چهارشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۲
کد خبر :  ۱۶۲۹۸۸

به گزارش روابط عممومی حوزه هنری استان قم، عصر سه‌شنبه ۱۶ آبان ماه ۱۴۰۲ ‌رمان «بچه‌های کوچه شهناز» با حضور «علی باباجانی» نویسنده اثر و «سید سعید هاشمی» منتقد ادبی در سالن مهر حوزه هنری قم معرفی، بررسی و نقد شد.

 

داستان رمان بچه‌های کوچه شهناز

در ابتدای این نشست، رویا حسینی مجری کارشناس محفل، به معرفی رمان پرداخت و گفت: بچه‌های کوچه شهناز، روایتی داستانی از دوران کودکی و نوجوانی، شهید سپهبد محمد ولی قرنی‌ست. در این کتاب، ما داستان دوره‌ای را می‌خوانیم که شخصیت محمد در حال شکل‌گیری‌ست. اهداف، آرمان‌ها و معنای زندگی او در تعامل با خانواده و اطرافیانش ساخته می‌شود.

وی افزود: داستان از دوره‌ی رضاخان و در شهر شیراز شروع می‌شود؛ زمانیکه محمد حدودا ده ساله است. او فرزند دوم خانواده است. پدرش که کارمند  دولت است، به تهران انتقالی گرفته و سفر محمد از همین‌جا آغاز می‌شود.

رویا حسینی در پایان افزود: با وجود پیگیری‌های مکرر حوزه هنری استان قم، ناشر این کتاب، نشر سرو، وابسته به موزه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی، برای برگزاری این جلسه همکاری نکرد و مخاطبین، موفق به خرید و خواندن کتاب نشدند.

 

 

کمبود منبع از چالش‌های نویسندگی درباره‌ی قهرمانان و شهداست

علی باباجانی نویسنده اثر در آغاز کلامش، از ناشر کتاب گلایه کرد که با تاخیر چند ساله، آن را چاپ کرده و تعامل مناسب و در شانی با نویسنده نداشته است.

علی باباجانی در ادامه متذکر شد: از چالش‌های نویسندگی درباره‌ی قهرمانان و شهدا، کمبود منبع است. نویسنده باید فهم درستی از نقاط پررنگ زندگی آن شخص داشته باشد، تا با تخیل خود، بتواند قهرمان داستانی خلق کند و نداشتن منبع کار را سخت می‌کند.

در ادامه، باباجانی که دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی «کتاب سلام»، به درخواست مجری کارشناس محفل، درباره این جشنواره توضیحاتی را ارائه نمود.

 

 

باباجانی، خانواده ایرانی را خوب می‌شناسد

در بخش نقد اثر، سید سعید هاشمی نویسنده و منتقد ادبی، رمان «بچه‌های کوچه شهناز» را یک داستان ایرانی، در قالب یک زندگی‌نامه‌ی داستانی خواند. وی گفت: باباجانی، خانواده ایرانی را خوب می‌شناسد. تاریخ ایران را خوب می‌شناسد و داستان او، سرشار از نمادها و فرهنگ زندگی ایرانی ست.

وی همچنین خاطرنشان کرد: کتاب نثر روان و ریتم خوبی دارد اما فصل‌بندی نشده است در حالی که نوجوان امروز، رمان را با فصل‌بندی می‌پسندد.

نشست نقد و بررسی «عصرانه داستان» که به معرفی آثار نویسندگان قمی اختصاص می‌یابد، به همت واحد آفرینش‌های ادبی حوزه هنری استان قم، به صورت ماهانه برگزار می‌شود.

متن خبر از: رویا حسینی

ارسال نظر