کورش زارعی رئیس مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری بیان کرد؛

هنرمند همیشه یک طلبه است.

هنرمند همیشه یک طلبه است.
کورش زارعی رئیس مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره تئاتر اولین تجربه، تئاتر قم را نیازمند خانه تکانی دانست و از جوانان خواست تا با تلاش، میراث‌دار خوبی برای تئاتر این شهر باشند.
سه‌شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۹:۵۸
کد خبر :  ۲۴۴۴۱

به گزارش روابط عمومی حوزه هنری قم، کورش زارعی در ابتدای سخنانش میلاد حضرت قائم(عج) را به حاضران در سالن سوره حوزه هنری قم تبریک گفت و از مجموعه حوزه هنری قم و احمد سلیمانی که 5 سال مدیریت کارگاه اولین تجربه را بر عهده داشته، تشکر کرد.

وی در ادامه افزود:« تئاتر کشور نیاز به پوست‌اندازی دارد. باید جوان‌هایی با نگرش جدید پا به عرصه بگذارند. تئاتر چند سالی‌ست که دچار رکود شده‌است. تماشاگر از تئاتر روی‌گردان شده و سالن‌ها خالی از تماشاگرند. این زنگ خطری برای مسئولان و هنرمندان با تجربه است. آنها باید نقشه راه جدیدی ترسیم کنند.»

رئیس مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری متذکر شد: « با گذشت 40 سال از انقلاب باید نسل جدیدی تربیت کنیم، این نسل می‌توانید شما باشید.»

وی در ادامه از پیشکسوتان هنر تئاتر قم از جمله علی تفضلیان، اصغر نوبخت، دکترمحمدعلی خبری و محسن پیام یاد کرد که در دوران انقلاب و جنگ و با امکانات حداقلی چراغ تئاتر قم را روشن نگاه داشتند و به نسل بعد تحویل دادند. وی در این خصوص یادآور شد:« این نسل تئاتر قم را به جایی رساندند که زبانزد تئاتر کشور شد، تئاتر قم 10 سال در صدر جشنواره‌های کشور به‌ویژه جشنواره تئاتر فجر قرارداشت و حتی پای تئاتر قم به کشورهای اروپایی که خود صاحب و مدعی تئاتر هستند باز شد.»

وی با نام بردن از سید حسین فدایی حسین، حسین پارسایی، محمد رضا آزاد، علی فرحناک و محمد جواد طاهری اظهار داشت:« اینها از بزرگان تئاتر کشور هستند و ستاره‌های پر فروغی هستند که دیگر استان‌ها آرزو دارند در جوارشان باشند.»

 

هنری که برای مردم نباشد فراموش می‌شود

وی در ادامه هنرجویان کارگاه اولین تجربه را مخاطب قرار داد و گفت:« شما در آغاز راه هستید، ممکن است در ورزش عمر حرفه‌ای یک ورزشکار 15 تا 20 سال باشد اما در هنر هرچه پا به سن می‌گذارید و تجربه اندوزی می‌کنید، ورزیده‌تر می‌شوید به دانش شما افزوده‌ می‌شود و عالم‌تر می‌شوید.»

وی همچنین بیان داشت:« از این جهت که در ابتدای راه هستید، نیاز دارید که نقد شوید، اگر به کارتان ایراد گرفته می‌شود با سعه صدر گوش دهید . هنرمند، همیشه یک طلبه است. تاپای مرگ باید یاد بگیرد و تلاش کنید. در هنر کسی نمی‌تواند بگوید به پایان راه رسیده است.»

وی در ادامه به روی‌گرداندن تماشاگران از تئاتر اشاره کرد و گفت:« تئاتر بی رمق شده‌است. تئاتر از مردم فاصله گرفته‌است. تئاتر امروز برای مردم نیست ما برای خودمان، خانواده‌مان و جامعه فرهیخته و روشنفکر اطراف‌مان کار می‌کنیم . من و شما باید برای هر سلیقه و هر قشری کار کنیم. دوران هنر برای هنر  گذشته است. این شعار امروزه حتی در اروپا هم منسوخ شده است.»

وی در ادامه با اشاره به تئاتر مردمی افزود:« تئاتر، هنری پر خرج است در دنیای حرفه‌ای باید به اقتصاد هنر هم فکر کرد پس باید کاری کنید که بتوانید مردم را به سمت خود بکشانید. هنری که برای مردم نباشد، فراموش می‌شود.»

 

تئاتر قم نیاز به خانه تکانی دارد

وی در ادامه با اشاره به برگزاری 5 دوره کارگاه اولین تجربه اظهار داشت:« خوشحال هستم که این اتفاق 5 سال متوالی ادامه داشته است. هنرجویان در طول این 5 سال روندی رو به رشد داشتند امیدوارم که شاهد برگزاری دهمین و حتی پانزدهمین سال برگزاری این کارگاه باشیم و نسل جدیدی را در تئاتر قم ببینیم.»

 

وی افزود:« تئاتر قم نیاز به خانه تکانی دارد. شما اگر در مسیر درست قدم بردارید می‌توانید تبدیل به نسلی شوید که چرخ تئاتر استان را بچرخانید. به یاد داشته‌باشید که تئاتر حرفه خطرناکی است. مثل اینکه روی طناب نازکی حرکت کنید، اگر قدمی را اشتباه بردارید سقوط خواهید کرد.»

وی در ادامه به بحث اخلاق در تئاتر اشاره کرد و گفت:« هنرمندان تئاتر، معلمان اخلاق جامعه هستند. باید سعی کنیم درست حرف بزنیم و درست رفتار کنیم و با مردم مراوده داشته باشیم. ان شاء الله شاهد نسلی باشیم که کارهای خوبی در استان و کل کشور به روی صحنه می‌برند و تبدیل به سرمایه های تئاتر این مملکت می‌شوند.»

 

ارسال نظر