کتاب «باغ‌های همیشه بهار» در عصرانه داستان نقد و بررسی شد

کتاب «باغ‌های همیشه بهار» در عصرانه داستان نقد و بررسی شد
هفتمین عصرانه داستان حوزه هنری قم در سال 1397، با هدف نقد و بررسی کتاب «باغ‎های همیشه بهار» عصر چهارشنبه 25 مهر ماه در سالن سوره حوزه هنری قم برگزار شد.
پنجشنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۶
کد خبر :  ۲۹۷۸۹

به گزارش روابط عمومی حوزه هنری استان قم، هفتمین عصرانه داستان حوزه هنری قم در سال 1397، با هدف نقد و بررسی کتاب «باغ‎های همیشه بهار» عصر چهارشنبه 25 مهر ماه در سالن سوره حوزه هنری قم برگزار شد.

در ابتدای این نشست افسانه بختیاری‌نژاد به معرفی کتاب «باغ‌های همیشه بهار» پرداخت که توسط انتشارات سوره مهر در 184 صفحه منتشر شده‌ و روایتی‌ست از زندگی امام محمد باقر(ع). این کتاب در 3 فصل تنظیم شده و از دید نزدیکان امام محمد باقر(ع) روایت‌شده‌است. یک فصل از کتاب به صورت نامه و دو فصل دیگر از دید نوجوانان نوشته شده‌است.

در ادامه نویسنده اثر علی‌اصغر عزتی پاک که مدیر دفتر داستان شهرستان ادب است و تا کنون مجموعه داستان و رمان‌های متعددی از او منتشر شده‌، در سخنانی شیوه نگارش خود در این مجموعه داستان را تشریح کرد. وی تصریح کرد: «این کتاب در فرایند نوشتن شکل گرفت اینطور نبود که از ابتدا طرح دقیق و واضحی داشته‌باشم. البته معمول کارهای من همین است. هم زمان با نوشتن، می‌خواندم و تحقیق می‌کردم. البته یک تصویر کلانی داشتم اما داستان کم‌کم خودش را به من نشان داد.»

در ادامه محمد رودگر عضو هیئت علمی پژوهشکده امام خمینی(ره) و عضو هیئت رئیسه انجمن داستان طلاب در مقام منتقد نظراتش را درباره کتاب مطرح کرد. وی در برشمردن ویژگی‌های این کار آن را از معدود آثار داستانی درباره زندگی امام محمد باقر(ع) دانست و گفت: «شاهد این هستیم که این کتاب با عناصر ساختاری و قوائد روز داستان دنیا نوشته شده‌است. با این سبک درباره امام معصوم نوشتن بسیار سخت است. آقای عزتی‌ پاک در داستان‎شان بسیار نزدیک شدند به شخصیت امام بدون اینکه به مشکلی بربخورند.»

وی کتاب را صاحب نثری زیبا، روان و درست دانست که روایتی خوب و ضرب‌آهنگی منظم دارد. رودگر درباره استفاده از قالب مدرن در این اثر گفت: «نوشتن داستان با قالب مدرن برای نوجوانان خطر کردن است. ممکن بود جواب ندهد ایشان نشان دادند که می‌توان درباره معصومین و پاکان نوشت و اثر کشش داستانی هم داشته‌باشد. سختی کار این است که در قالب داستان مدرن شخصیت از جایی شکل می‌گیرد که تحولی در آن رخ دهد اما در مورد معصوم که نمی‌توان شاهد تحول بود. حتی برای امام معصوم منولوگ نمی‌توان نوشت.»

نشست عصرانه داستان حوزه هنری قم با خواندن بخشی از داستان «باغ‌های همیشه بهار» توسط علی اصغر عزتی پاک به پایان رسید. 

 

 

ارسال نظر