به گزارش روابط عمومی حوزه هنری استان قم، نخستین کلاس دوره مبانی تاریخ شفاهی دفاع مقدس و انقلاب اسلامی با حضور حجت الاسلام سعید فخرزاده مسئول دفتر تاریخ شفاهی حوزه هنری، روز دوشنبه 24 تیرماه 1398 در سالن آسمان حوزه هنری قم برگزار شد.
این پژوهشگر حوزه تاریخ انقلاب و دفاع مقدس در ابتدای جلسه با اشاره به لزوم توجه به خاطرات شفاهی به عنوان یکی از منابع مهم تاریخ انقلاب و جنگ اظهار کرد: «اطلاعاتی که در قالب خاطرات جمع میشود شبیه قطعاتی است که در پایان تصویر کاملی از واقعه میدهند و بررسی این آثار برعهده تاریخنگار است.»
این نویسنده دفاع مقدس گفت: «تاریخنگار با استفاده از اطلاعات و جزییات به درستی وقایع و صحت موضوع نزدیک میشود یا آن خاطره را با خاطرات دیگر افراد حاضر در ماجرا مقایسه میکند و به نتیجه درست میرسد.»
فخرزاده تصریح کرد: «بار اصلی تاریخنگاری به عهده مصاحبهگر و نویسنده است. او باید خاطره را طوری بنویسد که برای مخاطب قابل فهم باشد و اگر متنی مبهم و غیرفنی بنویسد مخاطب را سردرگم میکند.»
وی در پایان افزود: «استان قم از ظرفیتهای تاریخی فراوانی در حوزه تاریخ انقلاب و جنگ برخورد است که هنوز مغفول مانده و نیاز است تا گروهی از دل این جلسات به آن موضوعات بپردازند و آن را ثبت و ضبط کنند.»
در دوره مبانی تاریخ شفاهی انقلاب و دفاع مقدس در 8 جلسه به موضوعات سوژه یابی، تکنیکهای مصاحبه، شناخت گونههای نوشتاری، تدوین و تنظیم خاطرات، روایت اسارت و ... پرداخته میشود. این دوره با حضور پژوهشگران و نویسندگان حوزه تاریخ شفاهی و ادبیات پایداری چون محمد قاسمیپور، محمد مهدی بهداروند، بهناز ضرابی زاده، خسروه عباسی، جواد موگویی برگزار میشود.