هم‌زمان با دهه فجر انقلاب اسلامی؛

نشست «جریان شناسی سیاسی تاریخ انقلاب» در قم برگزار شد

نشست «جریان شناسی سیاسی تاریخ انقلاب» در قم برگزار شد
چهارمین جلسه از سلسله جلسات «جریان¬شناسی سیاسی تاریخ انقلاب» با حضور جواد موگویی-پژوهشگر و نویسنده تاریخ انقلاب- و جمعی از نویسندگان و پژوهشگران در سالن کنفرانس حوزه هنری قم برگزار شد.
جمعه ۱۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۲:۳۱
کد خبر :  ۹۵۵۵۴

 

به گزارش روابط عمومی حوزه هنری استان قم، در این جلسه که عصر پنج­شنبه، 17 بهمن ماه 1398 برگزار شد، جواد موگویی، نویسنده کتاب «اسرار آیت»، به بررسی فعالیت‌­ها و نحوه شکل‌­گیری گروهک فرقان پرداخت و گفت: «این گروهک زاییده­‌ی پیش از انقلاب است و در سال 1356 با هدف مبارزه علیه رژیم پهلوی شکل گرفت. با این وجود پس از انقلاب ماهیت مبارزاتی خود را تغییر داده و عمده فعالیت‌­هایش بعد از بهمن 57 و در جهت مخالفت با جمهوری اسلامی شکل گرفت.»

 

این پژوهشگر تاریخ، ویژگی خاص این گروهک تروریستی را «نقطه زن بودن» خواند و خاطر نشان کرد: «گروهک فرقان در عرض 8 ماه به 11 ترور حساس دست زند که 8 ترور به نتیجه رسید. سوژه‌های آنها در این ترورها، مهره‌­های مهم کشور و ایدئولوگ‌­های نظام بودند.»

جواد موگویی در ادامه گفت: «محرک­ فکری این گروه در این ترورها، تئوری به زعم خودشان «مثلث زر، زور و تزویر» بود؛ به این معنا که این سه مورد را عامل تباهی ایران دانسته و راهکار مقابله با آن را نابودی این اضلاع سه‌گانه برمی‌شمردند. آن­ها شخصیت‌­هایی مثل آقایان مطهری و مفتح را ضلع تزویر، مهدی عراقی را ضلع زر و سپهبد قرنی را عامل کشتار مردم و ضلع زور می‌خواندند.»

 

نویسنده کتاب «آخرین نخست وزیر» و کارگردان مستند «پرونده نیمه تمام»، با اشاره به حلقه‌­های گمشده و شبهات مربوط به این گروهک ادامه داد: «در رابطه با این گروهک تروریستی سوالات و ابهامات جدی وجود دارد. یکی از مهم‌ترین آن­ها مربوط به بررسی شخصیت رهبرِ جوان گروه است. اینکه چطور یک جوان 20 ساله­ی کم سواد می‌تواند آن چنان به عقل اطلاعاتی و عملیاتی دست یابد که این‌گونه در رصد و ترور مهره­های مهم نظام به نتیجه دلخواهش برسد؟!»

جواد موگویی دومین شبه‌­ی مربوط به این گروهک را، رابطه‌­ی آنان با سفارت امریکا دانست و گفت: «در ماجرای تسخیر لانه جاسوسی، اسنادی به دست آمد که بر این ابهام دامن زد.»

این مستندساز و تاریخ‌نگار حوزه انقلاب، در پایان خاطر نشان کرد: «جای سوال است که آیا گروهک‌­های تروریستی مختلف از جمله فرقان و مجاهدین خلق، که ترور شخصیت­های برجسته جمهوری اسلامی را در سابقه خود دارند، به طور مجزا دست به این اقدامات زده­‌اند یا آن­که رد همه این پرونده‌­ها در نهایت به یک آبشخور فکری-نظامی مشترک می‌رسد؟!»

ارسال نظر